03/10/2022

To DM-titler i hus for Glad Sport

Selv om weekendens Cimbern Rally var næstsidste afdeling af det danske mesterskab i rally, kunne Glad Sport efter det nordtyske løb sikre sig to titler før tid. Jacob Madsen/Line Nedergaard (Ruds Vedby/Fårvang) tog Danmarksmesterskabet i Rally4-klassen, mens Kenneth Madsen/Mette Felthaus (Ruds Vedby/Horsens) sikrede sig guldet i Rally2-klassen.

---

Glad Sports rallyduo fik med succes kæmpet sig igennem det, der på forhånd var anset for at blive en af sæsonens største udfordringer – Cimbern Rally. Et rally over to dage, der dels bød på kørsel i dagslys og mørke, dels bød på ustadigt efterårsvejr, hvor underlaget på hastighedsprøverne vekslede mellem knastør asfalt og fedtede og uforudsigelige vejforløb.

For femte gang i træk blev Kenneth Madsen/Mette Felthaus (Ruds Vedby/Horsens) bedste danske hold i en afdeling af Dansk Super Rally, mens Jacob Madsen/Line Nedergaard (Ruds Vedby/Fårvang) fortsatte deres dominans i Rally4-klassen. Resultaterne sikrede begge hold Danmarksmesterskaberne i deres respektive klasser.

”Det var et svært løb, og vejret gjorde det bestemt ikke nemmere,” siger Kenneth Madsen, som sikrede sig sit første Danmarksmesterskab siden 2015. Og det første sammen med Mette Felthaus.

”Løbet startede lidt dårligt for os allerede på den første hastighedsprøve, hvor jeg bremsede for sent og måtte bakke. Heldigvis er Cimbern Rally så langt, at man kan tillade sig at bakke. Men det er også et løb, hvor det kan gå galt, hvis du bare kommer lidt udenfor sporet. I den sidste pause valgte vi at lægge to reservehjul i bilen og startede på regnvejrsdæk. For at være på den sikre side. Heldigvis fik vi ikke brug for reservehjulene.”

”Det er meget krævende prøver. Vi elsker at køre, når vejen snor sig og det drejer hele tiden. Så er det sjovt,” siger Mette Felthaus. ”Vi skulle bevise, at vi var de stærkeste danskere og ikke dumme os. Og det gjorde vi.”

Udover at blive bedste danske hold sluttede Kenneth Madsen/Mette Felthaus Cimbern Rallye som nummer tre generelt.

”Det er bare fedt,” siger Mette Felthaus. ”Flere af vores tyske rivaler kom med nyere biler, og en af vores konkurrenter har været mere eller mindre fast deltager i EM-serien siden 2016.”

”Kenneth og jeg skulle bare ikke gøre noget dumt og risikere noget. Vi fik endelig vores DM-titel efter syv års samarbejde i bilen, men vi skal ikke hvile på laurbærrene. Vi er på igen til november til finalen ved Rally Stoholm.”

Mens Kenneth Madsen/Mette Felthaus i deres klasse måtte se sig slået af to tyske mandskaber i deres klasse, lagde Jacob Madsen/Line Nedergaard alle deres konkurrenter bag sig. Og slog alle tyske og danske hold i de hurtige Rally4-biler.

”Det har været året bedste løb – både resultatmæssigt, men også sportsligt,” siger Jacob Madsen. Sammen med Line Nedergaard sikrede parret sig deres tredje fælles Danmarksmesterskab. Med en margen på fire minutter til de nærmeste rivaler. Og tog en femteplads generelt i Cimbern Rally.

”Det var fedt, at det gik så godt mod de tyske modstandere, for det er et løb, hvor man ikke kan lave mange fejl. Der skal ingenting til, før du hænger ude i siden. Når der kommer så mange sving efter hinanden, skal du hele tiden tænke fremad.”

Line Nedergaard var efter tre måneders pause tilbage i co-driver-sædet ved siden af Jacob Madsen. Et piskesmæld fra Rally Himmerland i slutningen af juni har holdt hende tilbage.

”Det var noget af en opvågning at vende tilbage til et løb, der gik over tre dage,” indrømmer Line Nedergaard. ”Men det har været det fedeste løb i hele sæsonen. Jeg er imponeret over, hvor godt det gik for os i mørket fredag aften, men fedt, at der også er noget at lave og nogle udfordringer for mig som co-driver.”

”Det var sjovt at være oppe og blande os blandt firhjulstrækkerne, men Jacob er utrolig skarp til regn. Det har været vådt, tørt og mørkt. Vi måtte også skifte dæk undervejs på den sidste sektion i rallyet.”

Glad Sport har nu sikret sig to Danmarksmesterskaber. En tredje titel er stadig i syne. Det er den generelle titel – Dansk Super Rally – som vil blive afgjort ved Rally Stoholm i starten af november. Og her indtager de to hold fra Glad Sport de to forreste pladser i tabellen.

”Jeg er utrolig stolt over hele holdet,” siger teamchef Palle Larsen. ”Vi er et nyt team i dansk rallysport, og vi har nået et af vores mål for dette år.”

”Vores ambitioner med Glad Sport er indfriet takket være den indsats og teamånd, der præger hele holdet. Alle i teamet har det smaddersjovt, og så formår vi at være seriøse, når det gælder. Det er virkelig en dejlig fornemmelse.”

Få de seneste nyheder fra Team Glad Sport

Tilmeld dig Team Glad Sports nyhedsbrev og få alle de seneste nyheder fra Teamet direkte i din indbakke.
crossmenu