25/06/2023

Succes og uheld for Glad Sport

Efter lørdagens Rally Aalborg er det stadig et mandskab fra Glad Sport, som topper tabellen i Dansk Super Rally. En klassesejr og en flot tredjeplads generelt har sendt Jacob Madsen/Line Nedergaard i front, mens Kenneth Madsen/Mette Felthaus havde en dag til glemmebogen.

---

Jacob Madsen/Line Nedergaard (Ruds Vedby/Fårvang) kan holde sommerferie på førstepladsen i Dansk Super Rally efter lørdagens Rally Aalborg. Mandskabet i Glad Sports Peugeot 208 Rally4 vandt ikke bare klassen for de tunede, tohjulstrukne rallybiler. De kørte sig også til en generel tredjeplads efter ti hastighedsprøver.

”Skal jeg være helt ærlig, synes jeg, at det er flot i sådan en lille bil. Jacob og jeg var klar fra start. Vi kørte forholdsvis få kilometer, og der var en del grus, og det er ikke nemt i en forhjulstrækker, så det var virkelig en positiv oplevelse,” siger Line Nedergaard.

”Vi fik en rigtig god tid på den første hastighedsprøve, hvor vi ikke var langt fra firhjulstrækkerne foran os,” siger Jacob Madsen. ”Der var meget grus på den næste hastighedsprøve, og her mistede vi meget tid i forhold til firhjulstrækkerne. På denne hastighedsprøve snittede vi ligesom mange andre en træstub og kom op på to hjul, og sporingen blev slået ud af kurs. Det gjaldt også for Kenneth og Mettes bil, så vores servicefolk fik virkelig travlt, da de skulle fikse begge biler samtidig, men det klarede de til UG. På de sidste par prøver begyndte håndbremsen at gå i bund, så jeg måtte pumpe tryk på bremserne med bremsepedalen, men det lykkedes.”

For Line Nedergaard var Rally Aalborg specielt. Det var i dette løb sidste år, hun pådrog sig en rygskade efter et hop med rallybilen.

”Jeg tænkte da også ekstra over det, men når først jeg sad i bilen, var jeg tryg i det og tryg ved det,” fortæller co-driveren. ”Til gengæld har jeg været småsyg i ugen op til løbet, og jeg var også nede og ligge under vores pauser i løbet. Men det var fedt at blive treer generelt, selv om det var på bekostning af vores teamkammerater.”

Kenneth Madsen/Mette Felthaus (Ruds Vedby/Horsens) sluttede nemlig Rally Aalborg på en generel 22. plads, mere end seks minutter efter teamkammeraterne.

”Det var ikke vores dag på kontoret,” konstaterer Mette Felthaus. ”Der, hvor det væltede for os, var på hastighedsprøve 5, hvor vi fik en dobbeltpunktering og kun havde et reservehjul med. Samtidig var der ikke meget tid på transportetapen til hastighedsprøve 6 til at skifte, for man får ti sekunders straf for hvert minut, man kommer for sent til start. Vi var nødt til at køre med det mindst dårlige af de to punkterede hjul og vi holdt også stille undervejs på hastighedsprøve 6, men fik os humpet i mål.”

”Hvis ikke jeg havde klappet hesten lidt, havde vi splittet bilen ad,” siger Kenneth Madsen. ”Bilen fik lidt kosmetiske skader. Vi endte med at køre på fælgene på hastighedsprøve 6. Vi kørte kun mellem 30 og 60 km/t, for ellers var bilen blevet flået i stykker. Det var den eneste måde, vi kunne overleve på.”

”Vi endte dog med at få nogle bonuspoint på den afsluttende powerstage, men Rally Aalborg forløb ikke helt som ønsket for os. Stort tillykke til Ib Kragh og Karsten Isaksen med sejren. Vi vidste godt, at han ville blive en hård konkurrent, og vi kipper med hatten overfor den gamle mand.”

”Udover vores punkteringer blev vi også udfordret af gruset. Der var så meget støv, at vi ikke kunne se, hvor vi skulle hen. Da vores værste konkurrenter gennemførte, var det vigtigste for os bare at gennemføre, for det kom bare aldrig rigtigt til at spille for os,” konstaterer Mette Felthaus. ”Men heldigvis sørgede Jacob og Line for, at Glad Sport stadig topper i Dansk Super Rally.”

Få de seneste nyheder fra Team Glad Sport

Tilmeld dig Team Glad Sports nyhedsbrev og få alle de seneste nyheder fra Teamet direkte i din indbakke.
crossmenu