15/04/2024

Østfrankrig eller Østjylland? - Glad Sport er med begge steder

To vidt forskellige opgaver venter i denne uge for Glad Sport. Mens Kenneth Madsen/Mette Felthaus lørdag tager hul på Dansk Super Rally i Østjylland, venter der fem dages rallystrabadser for Jacob Madsen/Line Nedergaard i Østfrankrig.

---

Debuten i årets franske Stellantis Rally Cup blev en kort affære for Jacob Madsen/Line Nedergaard (Ruds Vedby/Viborg). En uskyldig afkørsel og et møde med et træ kostede dem deltagelsen i Rallye Le Touquet. Nu skal parret have revanche i deres Peugeot 208 Rally4 i Rallye Rhône-Charbonnieres, som køres i området vest for Lyon.

”Vi er noget spændte qua vores oplevelse sidste gang, hvor vi ikke nåede så langt,” siger Line Nedergaard. ”Ved løbet i Normandiet fik vi jo ikke rigtigt målt os i forhold til de andre i klassen, så jeg håber, at vi denne gang kan få et reelt billede af styrkeforholdet.”

”Vi frygtede, at konkurrenterne ville være på et helt andet niveau end os, men der var en enkelt konkurrent fra vores løb sidste år i Belgien, som vi også kunne køre fra, så det tegner okay. Men selv om vi ikke fik kørt meget i det første løb, kender vi nu til setuppet i det franske. Ligesom sidste gang var vi blevet lovet, at vi ville få alle løbsinformationer på engelsk, men det hele er stadig på fransk. Men med brug af ChatGPT, hvor jeg har præciseret, at oversættelserne skulle anvendes til rally, har jeg fået udformet en god tidsplan for ikke bare Jacob og jeg, men også gode anvisninger for servicefolkene.”

Rallye Rhône-Charbonnieres er ikke bare anden afdeling af Stellantis Rally Cup, men også anden afdeling af det franske rallymesterskab.

”Afviklingsmæssigt svarer Rallye Rhône-Charbonnieres til et EM-løb. Der er 215 km hastighedsprøver fordelt på 12 prøver, så der er nogle gode lange hastighedsprøver på programmet,” fortæller Jacob Madsen, som mandag fløj til Lyon sammen med Line Nedergaard.

”Tirsdag og onsdag er der notekørsel. Onsdag aften ankommer vores tre servicefolk med rallybilen, og så har vi testkørsel torsdag inden selve løbet, som finder steder fredag og lørdag med seks hastighedsprøver hver dag. Line og jeg kender ikke så meget til området, andet end at det foregår i et mere bjergrigt og kuperet område og anderledes end det, vi oplevede til første løb, men jeg føler ikke det samme stress som sidste gang. Dengang var alt nyt for os alle sammen.”

Er Jacob Madsen og Line Nedergaard på udebane, er Kenneth Madsen/Mette Felthaus (Ruds Vedby/Horsens) til gengæld på hjemmebane. I hvert fald Mette Felthaus. Hun bor godt 20 km fra det område, hvor lørdagens Rally Yding foregår.

”Jeg tror dog kun, at jeg har kørt nogle få kilometer i en rallybil til en test i området, men jeg ved, at vejene ved Yding og Ejer Bavnehøj er fine, og dér plejer det at svinge og dreje,” siger hun.

”For mig som andenkører betyder det ikke noget, hvor vi kører henne. Hvis bare hastighedsprøverne er gode og udfordrende, så er jeg glad. Men måske får vi en udfordring. Vejrudsigten siger, at der godt kan komme regn sidst på eftermiddagen, og det kan Kenneth og jeg jo godt lide.”

”Rally Yding bliver et kort løb med 88 km hastighedsprøver,” fortsætter Kenneth Madsen. ”Det bliver lige på og hårdt, men vi vil gå efter sejren. Det handler om at finde balancen mellem at give gas og lave fejl, men det plejer Mette og jeg at være gode til. Hvis du laver fejl i sådan et løb, er der ikke tid til at indhente det.”

Ved Rally Yding bliver duoen i Glad Sports Citroën C3 Rally2 udfordret af tre andre Rally2-biler, men også af Esben Hegelund, som starter i en VM-bil.

”Vi har ingen ambitioner om at slå Esben, men koncentrerer os om DM-feltet,” Kenneth Madsen, som kommer med fart i kroppen. ”Søndag vandt jeg sammen med Louise Hartwig Bil-Månsson Rallysprintet i Sverige. Selv om vi vandt, var resultatet ikke det vigtigste. Det var at få noget fart i kroppen og blive mentalt klar til lørdagens løb i Dansk Super Rally. Og det er jeg.”

Få de seneste nyheder fra Team Glad Sport

Tilmeld dig Team Glad Sports nyhedsbrev og få alle de seneste nyheder fra Teamet direkte i din indbakke.
crossmenu