04/05/2023

Nu skal Glad Sport forsvare titlerne

Den flotte debutsæson med seks generalsejre, to mesterskaber og titlen i Dansk Super Rally forpligter for Glad Sport. Forberedelserne til teamets andet sæson har dog været plaget af forsinkelser, men de to mandskaber har fuldt fokus på at levere topresultater i weekendens Rallye Sullingen Land, som køres i Nordtyskland.

---

Glad Sport bogstaveligt talt kom, så og sejrede, da teamet sidste år gjorde sit indtog i dansk rallysport. Kenneth Madsen/Mette Felthaus (Ruds Vedby/Horsens) vandt alle seks DM-løb generelt og blev mestre i Rally2-klassen for firhjulstrækkere. I Rally4-klassen scorede Jacob Madsen/Line Nedergaard (Ruds Vedby/Fårvang) seks klassesejre og tog også et klassemesterskab. Og de to hold besatte de to forreste pladser i Dansk Super Rally i konkurrence mod 80 andre mandskaber.

”Vi er meget stolte over sidste års performance, men det forpligter, og for os gælder det om også at vinde i denne sæson,” fortæller teamejer Jacob Glad. ”Sidste sommer indså vi, at det var nødvendigt at gøre noget på bilfronten, så vi bestilte i august to splinternye biler, så vi kunne have dem i god tid. Men sådan skulle det ikke gå. Der har konstant været forsinkelser, og vores planer og forberedelser er blevet ændret hele tiden.”

Lørdag blev den nye Peugeot 208 Rally4, som Jacob Madsen/Line Nedergaard skal køre, endelig leveret til Glad Sports rallyværksted i Kalundborg. Men selv om den på papiret er køreklar, har de seneste dage stået på masser af arbejde.

”Bilen skulle ikke kun dekoreres, men der er altid visse ting på en ny bil, man altid skiller ad og laver, sådan som man gerne vil have det. Det er f.eks. forspændet på bilens spærredifferentiale,” siger Jacob Madsen. ”Det har været frustrerende med ventetiden, men til vores held har det været heldigt, at DM i år starter så sent. Jeg har aldrig før prøvet at have en så sen sæsonstart, så det har været held i uheld.”

”Jeg tænker mest over, at jeg er godt rusten, når jeg holder til start på første hastighedsprøve på fredag, men vi må tage det, som det kommer. Det vigtigste er at komme godt i gang og få nogle point på kontoen og så se, hvad det rækker til.”

”Jacob og jeg har ikke siddet i en rallybil siden sidste efterårs Rally Stoholm, og vi kommer heller ikke til at køre i bilen, før vi kommer til Tyskland,” fortæller Line Nedergaard. ”I søndags var hele teamet samlet, og her lod Jacob og jeg de andre koncentrere sig om rallybilen, og så kørte vi ud og trænede notekørsel i et par timer. Selv om det ikke er højhastighedskørsel, så indgår det som en vigtig del af et rally, og det var rart at komme ind i rytmen igen.”

Mens Jacob Madsen/Line Nedergaard starter i en splinterny bil, er det stadig deres vinderbil fra sidste år, Kenneth Madsen/Mette Felthaus kommer til at benytte i Rallye Sullingen Land.

”Bilen blev i vinter solgt til en rallykører i Bulgarien, og vi havde gjort den klar til, at han kunne hente den, men så blev leveringsterminen for vores nye bil igen udsat,” fortæller Kenneth Madsen. ”Vi fik indgået en ny aftale med køberen om, at vi kunne køre med den til første afdeling af Dansk Super Rally, så nu er vi alligevel klar til at tage konkurrencen op i weekenden. Men så snart vi kommer hjem fra Tyskland, skal bilen igen skilles totalt ad og gennemgås, for vi har lovet køberen, at den fremstår i perfekt stand.”

Kenneth Madsen/Mette Felthaus har dog allerede været ude at køre i bilen i år. I midten af april deltog de i det 130 km lange Rallye Salamandre i det sydlige Belgien.

”Vi vandt løbet generelt med bedste tid på fem af de 12 hastighedsprøver,” fortæller Mette Felthaus. ”Det var dejligt at få revanche fra løbet i 2019, hvor vi måtte udgå. Nu gælder det så Rallye Sullingen Land, og jeg glæder mig til at skulle køre bl.a. hastighedsprøverne på det militære område Steyerberg.”

”Jeg er overbevist om, at det bliver sæsonens fedeste rally, og jeg tror, at jeg kan køre Steyerberg-delen med et helt andet overskud, end da Kenneth og jeg kørte der sammen første gang for otte år siden. Jeg glæder mig virkeligt, men konkurrencen bliver hård. De tyske drenge kan godt køre bil, men det kan Kenneth også, og selv om vores ikke er den nyeste Rally2-bil, skal vi gøre vores til for at få et topresultat. Det kunne være fedt at ende i top 3.”

”De mange tyske og hollandske hold betyder ikke noget pointmæssigt i Dansk Super Rally, men det bliver sjovt at måle sig mod kørerne fra de andre lande. Men vi går efter en sejr i Dansk Super Rally. Vi stiller ikke op for at blive nummer to. Simon Vallentin ser jeg som min største danske konkurrent, men vi skal blive bedste danske hold,” slår Kenneth Madsen fast.

”Selv om det er et tysk løb, ligner det meget de danske løb. I Cimbern, hvor vi kørte sidste år, drejer det meget mere, men her er vejene som de danske med undtagelse af militærområdet Steyerberg. Det er en 16 km lang hastighedsprøve, som skal køres to gange. Det er den mest afgørende prøve. Du kan vinde eller tabe løbet der.”

Få de seneste nyheder fra Team Glad Sport

Tilmeld dig Team Glad Sports nyhedsbrev og få alle de seneste nyheder fra Teamet direkte i din indbakke.
crossmenu