02/08/2023

Madsen og Felthaus klar til testløb i Glad Sports nye rallybil

Lørdag deltager Kenneth Madsen og Mette Felthaus for første gang i Glad Sports nye Citroën C3 Rally2 i det tyske ADAC Holsten Rallye som forberedelse til årssæsonen i Dansk Super Rally.

---

Gennem foråret har Kenneth Madsen/Mette Felthaus (Ruds Vedby/Horsens) og det øvrige Glad Sport ventet på den Citroën C3 Rally2, som teamet bestilte sidste år i august. I midten af juli ankom den nye rallybil endelig til Glad Sports rallyværksted, og efter at være blevet dekoreret blev den vist frem for det danske rallypublikum ved Kalundborg og Omegns Motorklubs Jubilæumsrallysprint i Gammelrand.

”Det var fedt at præsentere vores nye han – ja, jeg kalder den en han, for den er meget mere rå end vores gamle bil,” siger Mette Felthaus. ”Nu glæder vi os til at prøve ham.”

Ved Jubilæumssprintet blev bilen udelukkende udstillet, men siden har Glad Sports mekanikere haft travlt med at gøre bilen klar til dens første løb, som bliver lørdagens ADAC Holsten Rallye, der finder sted i området mellem Lübeck og Fehmern.

”Selv om bilen er ny, har vi brugt megen tid på at klargøre og justere den,” fortæller Kenneth Madsen. ”For at forstå en ny rallybil og hurtigt kunne skrue på den under løbene, når først det går løs, skal man have den ind under huden, så derfor er det vigtigt at skille de vitale dele ad og samle dem igen. Samtidig leverer Citroën Sport bilen i en standardopsætning, men den ændrer vi til en opsætning, som passer til de løb, vi skal køre i.”

Det første løb bliver som sagt ADAC Holsten Rallye.

”Det er et såkaldt Rally 70-løb, som er en slags minirally,” fortæller Mette Felthaus. ”70 henviser til løbets længde, men et Rally 70-løb er også kendetegnet ved, at der ikke må laves service på rallybilen under løbet. Der må kun tankes og skiftes hjul, så det er begrænset, hvad vi kan gøre, når det f.eks. ikke er muligt at prøve forskellige fjedre af på rallybilen.”

”Vi kommer ene og alene til at bruge Holsten Rallye som en funktionstest, inden det weekenden efter går løs med næste løb i Dansk Super Rally,” siger Kenneth Madsen. ”Jeg har kørt i den nye rallybil, når den skulle ind og ud af værkstedet, men jeg glæder mig meget til at opleve den i fuld fart.”

”Når jeg kikker på opbygningen af den – og sammenligner med den Peugeot 208 Turbo 16, vi vandt Dansk Super Rally med sidste år – kan jeg se, at der er sket en kæmpe udvikling i den måde, bilen er bygget op på. På en måde starter vi forfra. En ting er, at jeg skal finde ud af alle knapperne i rattet. Men vi starter også forfra, når det gælder opsætning af bilen, men det må ske efterhånden, som vi får bilen ind under neglene.”

Selv om det kortsigtede resultat i ADAC Rallye Holsten er sekundært, er det langsigtede mål klart for Glad Sports Rally2-mandskab.

”Vi forventer, at vi kommer tilbage i kampen om DM og igen får nogle førstepladser,” slår Mette Felthaus fast.

Få de seneste nyheder fra Team Glad Sport

Tilmeld dig Team Glad Sports nyhedsbrev og få alle de seneste nyheder fra Teamet direkte i din indbakke.
crossmenu