15/08/2023

Glad Sport tog dobbeltsejr i Rally Jylland

Weekendens au2parts Rally Jylland blev en succes for Glad Sport, hvor Jacob Madsen/Line Nedergaard med en ny klassesejr forsvarede deres føring i Dansk Super Rally, men Kenneth Madsen/Mette Felthaus vandt løbet generelt i Glad Sports nye Citroën C3 Rally2.

---

Kampen om årets udgave af Dansk Super Rally blev efter sommerpausen skudt i gang med au2parts Rally Jylland, der fredag blev afviklet med Fårvang som base og lørdag foregik i og omkring Juelsminde. Løbet endte med den første sejr for Kenneth Madsen/Mette Felthaus (Ruds Vedby/Horsens) i Glad Sports nye Citroën C3 Rally2.

”Den kører godt. Kenneth har fået den godt ind under huden, men det er også første gang, at jeg sidder i en bil sammen med ham, hvor jeg føler, at han ikke presser den til det yderste,” siger Mette Felthaus. ”Når han kommer til at lære den endnu bedre at kende, så bliver den måske endnu farligere for vores konkurrenter. Det er fedt at sidde med den følelse, at vi ikke presser bilen til det yderste.”

Glad Sports Citroën C3 Rally2 var dog ikke absolut hurtigste bil i au2parts Rally Jylland. Det var den VM-bil, som Esben Hegelund/Ole R. Frederiksen deltog med. De endte dog med at blive udelukket.

”Vi vidste godt, at vi ikke kunne følge med Esben og Ole, og det skal man heller ikke kunne i en Rally2-bil, men ellers gik det fint for os,” siger Kenneth Madsen. ”Vi havde ingen problemer, og med de nye bremseklodser kørte bilen nøjagtigt, som den skulle, og så gjaldt det bare om at lære bilen bedre at kende. Vi er godt tilfredse, og det var selvfølgelig synd for arrangementet, at det sluttede i regnvejr, men det var faktisk godt for os, for så fik vi også prøvet den nye bil på våd asfalt. Nu er der lagt i ovnen til det sidste DM-løb.”

”På den gennemgående hastighedsprøve fra Glud til Rårup var det bare tre tiendedele, som skilte os tre Rally2-teams i toppen. Så har man altså de tætte fights, hvor det bliver sjovt,” smiler Mette Felthaus. ”Det var fedt at være andenkører i Juelsminde-delen. Rårup-prøven var løbets højdepunkt for mig, for der fik jeg lov til at arbejde som andenkører.”

Rårup-prøven, der med en rundbane bød på 26 km, fik også smilet frem hos Jacob Madsen/Line Nedergaard (Ruds Vedby/Fårvang), som vandt Rally4-klassen og forsvarede deres føring i Dansk Super Rally.

”Den lange rundbane ved Rårup var bare god,” siger Jacob Madsen. ”Anden gang, vi kørte den, gik det bare godt, og Line og jeg var helt oppe at køre, da vi kom i mål.”

”Vi sad nærmest og grinede begge to, da vi havde kørt den,” fortsætter Line Nedergaard. ”Det var første gang, jeg kørte på rundbanen, og den var virkelig fin med 26 km, hvor man kører den igennem på 14 minutter. Det er vi ikke vant til i Danmark. Det gik bare megagodt, da vi kørte den anden gang, men det skulle heller ikke have gået stærkere. Der var mange steder, hvor man kom fra en top og skulle til et skarpt sving. Der skulle Jacob bare stole på grejet, men også på, hvad jeg sagde til ham. Når man skal forklare, hvorfor man er til rally, er det sådan en hastighedsprøve, man taler om.”

Mens Rårup-prøven var ny for Line Nedergaard, var hun på hjemmebane under løbets førstedag, som foregik i og omkring Fårvang.

”Det var rart at være tilbage, og man fik lidt af fornemmelsen af det gamle Fårvang-løb, for der var mange lokale, som var nede og kikke,” siger Line Nedergaard. ”I Juelsminde var der også god stemning. De by-prøver kan bare et eller andet. At der er mulighed for at komme tæt på publikum, er bare så vigtig for sporten. Samtidig var der ikke så lange transportetaper i løbet, så der var også plads til det sociale.”

Få de seneste nyheder fra Team Glad Sport

Tilmeld dig Team Glad Sports nyhedsbrev og få alle de seneste nyheder fra Teamet direkte i din indbakke.
crossmenu