21/04/2024

Glad Sport sikrer sig sejre på både ude- og hjemmebane

Mens Jacob Madsen / Line Nedergaard trods hård modstand sejrede i Frankrig, indledte Kenneth Madsen / Mette Felthaus DM-sæson med en sejr ved Yding.

---

Glad Sport kan se tilbage på en udfordrende, men også succesfuld rallyweekend. Ved Rally Yding overkom Kenneth Madsen/Mette Felthaus (Ruds Vedby/Horsens) både det drilske efterårsvejr og et teknisk problem og vandt premieren i Dansk Super Rally. Vest for Lyon slog Jacob Madsen/Line Nedergaard (Ruds Vedby/Viborg) 23 konkurrenter i anden afdeling af den franske Stellantis Cup, hvor sekunderne var afgørende på hver eneste hastighedsprøve.

”Det har været to svære og udfordrende dage. Det er utroligt så højt tempo, der bliver kørt i Rally4-klassen. Er der en prøve, hvor man bare tager den lidt med ro, er man 15 sekunder efter,” siger Line Nedergaard, som sammen med Jacob Madsen lagde stærkt ud med sejre på de to første hastighedsprøver i Rallye Rhône Charbonnières. ”Efter den anden prøve kom den ansvarlige for serien til os og sagde Nu ved vi alle sammen, hvem I er. De var meget imponerede over vores indsats. Franskmændene har været vældigt flinke, og der er også mange af kørerne, som er begyndt at bløde op, selv om vi slog dem.”

”Men det var virkelig svært. Når det går så stærkt, er det svært at finde balancen. Man kommer fra afsnit, hvor det er sving på sving til et afsnit med et godt flow, og så skifter det mellem brede og smalle veje. Der er nogle lange sving, hvor de enten åbner eller lukker.”

”Der var næsten ikke en prøve, hvor man ikke følte, man var ved at køre af,” tilføjer Jacob Madsen. ”Man kan lige så godt lade være med at slappe af og i stedet bare fyre bilen af. På enkelte prøver kan det veksle med op mod 300 højdemeter, så det er meget op og ned. Men selv om det nogle steder går voldsomt nedad, er det ikke med højre skrænter som i Alperne.”

”Folk lå sindssygt tæt. På den fjerde prøve, som var 21,4 km lang, lå de første syv indenfor 6,3 sekunder. Og vi var hurtigst med 3 sekunder, og det betød, at de næste seks lå indenfor 3,3 sekunder. Denne her sejr overgår helt klar resultatet sidste år i Belgien.”

Jacob Madsen / Line Nedergaard vandt Rally4-klassen med 43,7 sekunders forspring efter mere end to timers kørsel. For Kenneth Madsen / Mette Felthaus blev sejrsmargenen på godt et minut i Rally Yding. Takket være en god portion held.

”Sæsonstarten var lidt hektisk, men det hele faldt ud til vores fordel,” fortæller Kenneth Madsen. ”Vi har kørt med hovedet. Der kom pludseligt dårligt vejr på den femte af de otte prøver, hvor vi blev fanget på slicks. Men det værste var, at forruden duggede helt vildt ved start. Vi måtte stoppe op og tørre forruden, og vi tabte over et minut. Det viste sig, at slangen fra varmeapparatet var faldet af.”

”Det er første gang længe, at vi har ramt så galt i vores dækvalg til en prøve,” fortsætter Mette Felthaus. ”Kenneth brokkede sig over, at hans halvdel af forruden var dugget til. Jeg guidede ham ud fra nogle af de kendetegn, jeg kunne se ud af min del af forruden. Det var ren overlevelse.”

Som held i uheld blev prøve 5 grundet problemer med løbets trackingsystem annulleret, hvorfor Glad Sport-duoen slap for et stort tidstab.

”Rally Yding var et lille kompakt løb, og man måtte ikke lave nogen fejl, for så kom det til at koste,” forklarer Mette Felthaus. ”Første del af løbet gik godt rent afviklingsmæssigt, mens der i den anden del f.eks. manglede faktadommere ved nogle chikaner. Det valgte vi at protestere imod og fik medhold i, og jeg håber, at det er noget, vi alle sammen i sporten kan lære af.”

Foto: Allan Post Christiansen

Få de seneste nyheder fra Team Glad Sport

Tilmeld dig Team Glad Sports nyhedsbrev og få alle de seneste nyheder fra Teamet direkte i din indbakke.
crossmenu