02/10/2023

Glad Sport sikrede den store triumf

Glad Sport sikrede sig den bedst tænkelige afslutning på sin anden sæson i dansk rally ved årets Rally Stoholm. Generalsejr og to klassesejre i løbet og dertil guld- og sølvmedaljerne i Dansk Super Rally.

---

For andet år i træk kunne et mandskab fra Glad Sport kalde sig vindere af Dansk Super Rally. Med sæsonens femte klassesejr i Rally4-divisionen og en generel fjerdeplads i weekendens Rally Stoholm sikrede Jacob Madsen/Line Nedergaard (Ruds Vedby/Fårvang) sig titlen, mens bedste tid på løbets allersidste hastighedsprøve gav sølvmedaljerne til Kenneth Madsen/Mette Felthaus (Ruds Vedby/Horsens).

”Det var det resultat, vi havde ønsket os hjemmefra, men som vi ikke havde turdet håbe på,” siger Jacob Madsen. ”Simon Vallentin og Peter Egholm har udfordret os, og inden start sagde jeg kort og godt til Kenneth, at han skulle sørge for at slå Simon og Peter generelt, for så skulle vi nok gøre det så godt, vi kunne.”

Opgaven lød enkel, men var faktisk svær. Primært på grund af vejr- og vejforholdene i på vejene mellem Viborg og Holstebro.

”For Jacobs og mit vedkommende var det måske det mest udfordrende rally i år, selv om vi havde luft til Oliver Saust og Peter Rasmussen i vores klasse,” siger Line Nedergaard. ”Der var en hastighedsprøve, hvor vejret bare fuldstændigt skiftede. Det regnede nogen steder – helt lokalt – og så var der steder, som var tørt. Det er ikke noget, man kan forudse.”

”Lørdag morgen startede med en forskrækkelse på den første hastighedsprøve, da vi røg ud på en mark med 140 km/t,” forklarer Jacob Madsen. ”Vi bremsede, men havde ikke regnet med, at det ville være så glat, og så var vi bare passagerer. Det viste sig, at Kenneth og Mette havde gjort det samme, for vi kørte i deres spor.”

”Jeg kan ikke huske, hvornår vi sidst har haft en afkørsel, men det var altså ulækkert på det våde græs,” indrømmer Line Nedergaard. ”Presset var denne gang større end ved de øvrige løb, for finalen udløste dobbelte point. En fejl kunne ødelægge en hel sæsons arbejde.”

Det gjorde den heldigvis ikke. Jacob Madsen/Line Nedergaard leverede deres til at sikre en ny titel i Dansk Super Rally til Glad Sport. Og det lykkedes ikke bare Kenneth Madsen/Mette Felthaus for andet år i træk at vinde Rally Stoholm, men også at erobre sølvmedaljerne i Dansk Super Rally.

”Det var virkelig en god afslutning for os. At vi var så langt efter i tabellen efter vores uheld i Rally Aalborg og så kunne kæmpe os frem og få sølvet, var bare fantastisk,” siger Mette Felthaus. Hun og Kenneth Madsen havde fokus på Simon Vallentin/Peter Egholm, som også bejlede til ikke bare sølvmedaljen, men også sejren i Rally Stoholm. ”Fredag aften fik de en tidsstraf på 40 sekunder. Det gav os meget luft, men vi skulle også til at køre taktisk. Og det er meget sværere end bare at kæmpe om at køre hurtigst.”

”Vi lagde en ny strategi i forhold til det, vi havde planlagt hjemmefra,” fortæller Kenneth Madsen. ”Vi slappede ikke af, men selv om vi heller ikke gav den fuld gas på alle hastighedsprøver, følte jeg ikke på noget tidspunkt, at Mette og jeg ikke havde styr over tingene.”

Kenneth Madsen/Mette Felthaus havde et forspring på 15 sekunder inden løbets sidste hastighedsprøve. Selv om sejren i Rally Stoholm dermed så godt som var i hus, var sølvmedaljerne det ikke. Sidste hastighedsprøve var powerstage og udløste bonuspoint til de hurtigste hold.

”Dem af os, som ville vinde powerstagen, ville tage sølvet. Og det blev vores sejr,” siger Kenneth Madsen. ”Det var fedt at vinde powerstagen,” konstaterer Mette Felthaus. ”Vi havde måske kørt 90 procent på de øvrige hastighedsprøver lørdag, men så skruede vi op til 95 procent. Kenneth sagde Den tager vi ikke. Men det gjorde vi. Med to sekunder. Vi vandt powerstagen og tog sølvet, men det har også været fedt, at Simon og Peter har været med i år, for de har givet os noget modstand.”

”Med skiftet til den nye Citroën har det efter sommerferien været rart at være oppe på bilniveau med dem, vi kæmper imod,” siger Kenneth Madsen. ”Og selv om det var en ny bil, så har servicedrengene hele tiden gjort det, de skulle. Det er dejligt at vide, at der er ikke panik på, når man kommer ind til en servicepause efter nogle hårde prøver. Servicedrengene har en stor del af æren for teamets resultater.”

”Jeg er imponeret og pavestolt efter vores anden sæson i dansk rally,” siger Jacob Glad. ”Resultatet i Rally Stoholm og i Dansk Super Rally er bare et billede på den passion fra øverste hylde, som alle medlemmer af teamet udstråler.”

”At mærke den magiske energi og ro, der er i hele teamet, er bare fantastisk. Alle arbejder hårdt med forberedelse og klargøring op til hvert rally. Når vi er ude til løb, er det virkelig fedt at se sammenholdet og opleve, at alle er klar og fokuserede på at løse opgaverne uden at begå fejl. På hastighedsprøverne og på servicepladsen.”

Glad Sport kan se tilbage på sin anden sæson med dels første- og andenpladsen i Dansk Super Rally og Danmarksmesterskaberne i Rally2- og Rally4-klasserne.

Få de seneste nyheder fra Team Glad Sport

Tilmeld dig Team Glad Sports nyhedsbrev og få alle de seneste nyheder fra Teamet direkte i din indbakke.
crossmenu