30/06/2022

Glad Sport scorede hattrick

Weekendens tredje runde af Dansk Super Rally blev en ny triumf for Glad Sport. Kenneth Madsen/Mette Felthaus scorede årets tredje generalsejr i træk og Jacob Madsen/Line Nedergaard fulgte op med atter at dominere Rally4-klassen med en ny klassesejr – og en fjerdeplads generelt.

---

Au2parts Rally Himmerland blev en ny triumf for Glad Sport. For tredje løb i træk var det Kenneth Madsen/Mette Felthaus (Ruds Vedby/Horsens), som tog generalsejren i deres Peugeot 208 Turbo 16, mens Jacob Madsen/Line Nedergaard (Ruds Vedby/Fårvang) i deres Peugeot 208 Rally4 atter sluttede som bedste mandskab blandt holdene med tohjulstrukne biler.

”Vores taktik lykkedes, og Mette og jeg er ubesejrede,” siger Kenneth Madsen. ”Det er en god måde at gå på sommerferie på.”

”Jeg synes, at Mette og jeg har fundet en god rytme i Peugeoten. Vi lærer bilen bedre og bedre at kende. Vi er ikke meget foran, men vi er foran hver gang. Det er vigtigt. Og det er med til at give selvtillid, og så er man godt kørende.”

Au2parts Rally Himmerland bestod af to traditionelle hastighedsprøver og tre hastighedsprøver på Flyvestation Aalborg. Alle skulle de køres to gange. Og løbet indgik som en del af DM-ugen, der var arrangeret af Dansk Idrætsforbund.

”Det var vigtigt for Mette og mig, at vi skulle slå et hul på landevejsprøverne, så vi havde et forspring før prøverne på Flyvepladsen. Vi havde 24 sekunders forspring, og så kunne vi køre mere taktisk,” siger Kenneth Madsen.

”Det var fedt at være en del af DM-ugen, og det var fede omgivelser at køre i, selv om hastighedsprøverne på Flyvepladsen mere mindede om et rallysprint,” siger Mette Felthaus. ”Det gjaldt bare om at hænge på i de megalange sving og at bruge musklerne i kroppen.”

En af hastighedsprøverne på Flyvestation Aalborg omfattede en passage mellem to asfaltstykker. Denne passage blev gennem dagen mere og mere opkørt.

”Kenneth og jeg ramte jordhullet, der var opstået, og jeg skældte ud, for jeg knaldede min ene albue ned mod buret,” fortsætter Mette Felthaus. ”Er det vores kofanger, som ligger der, spurgte jeg. Men det var Line og Jacobs kofanger!”

Forhindringen på Flyvestation Aalborg havde været hård for Jacob Madsen og Line Søndergaard. Og ikke mindst deres Peugeot 208 Rally4.

”Første gang gav vi fuld gas,” siger Jacob Madsen. ”Anden gang var jeg overbevist om, at vi røg forover, for vi kørte på næsen i lang tid.”

”Først var det et lille bump, men så ramte bilen det næste bump og slog op. Vi kunne ikke se andet end asfalt. Og så ramte den hårdt ned,” forklarer Line Nedergaard. ”Her tre dage efter kan jeg stadig mærke den landing i både min ryg og min nakke.”

”Line blev rimeligt forskrækket, da det skete, men jeg havde travlt med at styre bilen. Men hun var hurtigt klar igen. Hun gør det altid godt med noterne, men her beviste hun sit værd,” siger Jacob Madsen. ”Vi smadrede fronten og bukkede fælgene, efter at vi var landet. Der gik hul på kølersystemet, og det var godt, at det skete lige inden servicepausen, så vi kunne få det hele repareret og komme videre. Men bilen skal have det store servicecheck.”

Jacob Madsen og Line Nedergaard sluttede Au2parts Rally Himmerland på en generel fjerdeplads som bedste hold i Rally4-klassen.

”Jeg regnede med, at der ville blive god kamp i Rally4-klassen, og det blev der også,” siger Jacob Madsen. ”På de første fire hastighedsprøver udenfor flyvepladsen gav vi den gas. Jeg tror ikke, at jeg kunne have kørt meget stærkere, selv om man måske godt kunne have fundet et sekund hist og her. Vi fik en føring på 12 sekunder, inden vi kom ind på flyvepladsen, og så vandt vi klassen med halvandet minut.”

Glad Sport kan nu gå på sommerferie med hele to føringer. Kenneth Madsen/Mette Felthaus topper dels Dansk Super Rally dels Rally2-klassen. Jacob Madsen/Line Nedergaard er i front for tabellen i Rally2-klassen.

Næste udfordringer sker på hjemmebane, når Glad Sport stiller op i grusgraven i Svebølle til KOMO Rallysprint den 23. juli.

Få de seneste nyheder fra Team Glad Sport

Tilmeld dig Team Glad Sports nyhedsbrev og få alle de seneste nyheder fra Teamet direkte i din indbakke.
crossmenu