11/04/2022

Dobbeltsejr til Glad Sport i DM-premiere

Glad Sport kunne ikke have håbet på en bedre debut i Dansk Super Rally. Kenneth Madsen/Mette Felthaus vandt ikke bare deres klasse, men tog også generalsejren i lørdagens Slagelse Rally, hvor Jacob Madsen/Line Nedergaard fulgte op med endnu en klassesejr og en generel fjerdeplads.

---

Allerede fra den første af de ti hastighedsprøver, som udgjorde årets første afdeling af Dansk Super Rally, meldte Glad Sport klart ud, at man ville kæmpe med om sejrene. Kenneth Madsen/Mette Felthaus (Ruds Vedby/Horsens) var hurtigst af alle, mens Jacob Madsen/Line Nedergaard (Ruds Vedby/Fårvang) med generelt femtebedste tid var hurtigste tohjulstrækkerhold og bedst i Rally4-klassen. Da alle ti hastighedsprøver var kørt, var slutresultatet sejre til begge mesterskaber.

”Vi vandt ni ud af ti prøver, så det var næsten perfekt,” siger Kenneth Madsen. ”Da der var tre hastighedsprøver tilbage, besluttede vi os for lige at slække lidt på gassen for at være sikre på komme i mål. Men vi gav fuld gas på den afsluttende powerstage, som vi vandt med 0,1 sekund.”

”Mette og jeg gjorde intet overilet, men kørte i vores eget tempo. Vi troede, at de første hastighedsprøver ville være tætte, men det var de ikke. Vi slog et hul på prøve 5, hvor vi forøgede vores forspring fra 12 til 24 sekunder, og så kunne vi køre sejren hjem. Det var fedt at vinde det første DM-løb for Glad Sport.”

”Det var en virkelig god dag, og når man vinder, er det OK at afgive en enkelt hastighedsprøve,” siger en glad Mette Felthaus.

”Vi skulle for første gang bruge RallySafe-systemet til indtjekning til et DM-løb. Kenneth og jeg kendte det på forhånd fra et løb i udlandet for år tilbage, men på den første hastighedsprøve virkede det ikke. Det bragte mig lidt ud af fokus, men derefter fungerede det upåklageligt.”

Ved Slagelse Rally blev der om eftermiddagen kørt to hastighedsprøver to gange syd for byen, mens der om eftermiddagen var tre hastighedsprøver nord for byen, som blev kørt to gange.

”Formiddagens hastighedsprøver var ikke så fede for mig som co-driver,” siger Mette Felthaus. ”Men på eftermiddagens hastighedsprøver kom jeg virkelig på overarbejde. Det overraskede mig, at noterne skulle falde så hurtigt.”

Jacob Madsen var også overrasket. Og det var over sit og Line Nedergaards resultat. En sejr i Rally4-klassen og en generel fjerdeplads i Slagelse Rally.

”Line og jeg var spændte, for det var en ny klasse for os, og vi anede ikke, hvor vi ville ligge,” siger Jacob Madsen. ”Men det gik over al forventning. Jeg kan godt lide at starte hårdt ud og se, hvor vi ligger i forhold til konkurrenterne.”

Efter første hastighedsprøve var Jacob Madsen/Line Nedergaards forspring til næste hold i Rally4-klassen på fem sekunder. Efter den anden hastighedsprøve otte sekunder. Ved afslutningen af løbet vandt de klassen med et minut og 12 sekunder.

”Vi kørte hurtigt og vi kørte fejlfrit,” siger Jacob Madsen, der dog kom i mål med kun ét sidespejl. ”Der var en kantmarkering, som stod skråt ud mod kørebanen, og pludselig var det ene sidespejl væk!”

”Jacob og jeg havde et rigtig godt flow i bilen,” siger Line Nedergaard, ”og vi kan virkelig mærke, at det var godt, at vi indledte sæsonen med at køre Rallye de Hannut i Belgien i sidste måned. Der er stor forskel på den nye Peugeot 208, og så vores gamle, hvor denne her er meget mere stiv. Jeg føler mig tryg ved bilen.”

”Slagelse Rally var virkelig et godt rally for os. Vi havde håbet på at komme godt igennem, men havde ikke forventet, at vi skulle blive nummer fire generelt. Vi havde håbet på, at vi kunne slå Oliver Saust, og det gjorde vi.”

Næste opgave for Glad Sport bliver anden afdeling Dansk Super Rally – Anderup El Rally, som køres den 30. april med base i Assens.

Få de seneste nyheder fra Team Glad Sport

Tilmeld dig Team Glad Sports nyhedsbrev og få alle de seneste nyheder fra Teamet direkte i din indbakke.
crossmenu